SMILTSĒRKŠĶU PRODUKCIJA VISAI ĢIMENEI

2019-10-10

Smiltsērkšķu ogas Latvijā un arī citur pasaulē jau izsenis ir pazīstamas, kā izcils dabas bagātības eksemplārs. Maldīgi uzskatīt, ka smiltsērkšķi ir modes kliedziens. Latvietim šī oga ir pazīstama jau gadu simtiem, taču, dzīvojot modernajā 21. gadsimtā, nereti piemirstam par visu to labo, kas mums ir apkārt, jo piedāvājumu ir daudz un vilinoši, taču, ne vienmēr tie ir visparezākie un vajadzīgākie. 



Smiltsērkšķu ogas noteikti tās uz kurām varētu attiecināt teicienu par visu jauno, kas ir labi aizmirsts vecais. Smiltsērkšķu produktus ir iespējams iegādāties un izmantot ne tikai uzturā, bet arī skaistuma kūrēs un rituālos. Tos pārdod bio-eko veikaliņos, tirgū, atsevišķos eko produktu stendos lielveikalos un, protams, internetā, kur mūsdienās var nopirkt jebko. Uzzini smiltsērkšķu eļļa cena mājas lapā! 

SMILTSĒRKŠĶU OGU UN EĻĻU LIETOŠANA ĒDIENU GATAVOŠANĀ.
Jau senajos laikos smiltsērkšķu ogām bija plašs pielietojums - medicīna, skaistumkopšana, pārtika. Smiltsērkšķa ogas var izmantot ne tikai dažādos desertos, bet arī pamatēdienu gatavošanā. Ogas var ēst tā pat vien, tikai jāatceras, ka tās ir skābenas, vai arī izmantot kā pildijumu pankūkās, gatavot dažādus dzērienus, sakaltēt. Smiltsērkšķi būs kā lieliska piedeva arī dažādos smūtijos, kas pēdējā laikā ir kļuvuši ļoti populāri. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Kā lielu daļu citu skābeno ogu, tās var izantot arī pamatēdienu pagatavošanai. Gaļas ēdieni iegūs patīkamu garšas buķeti, ja tiks pasniegti kopā ar smiltsērkšķu mērcēm un čatnijiem. No smiltsērkšķiem ir iespējams gatavot etiķi, ko izmantot ikdienā ēdienu garšas uzlabošanā vai arī sasmalcinātās ogās marinēt gaļu un zivis. Kā jau dabas radīts produkts, tā pielietojumu atradīs arī veģetāriešu un vegānes virtuves cienītāji. Ja runājam par smiltsērkšķu sagatavšanu ziemai, nedrīkst nepieminēt konservējumus, eļļas, ievārījumus un daudz ko citu, ar ko našķoties gada aukstākajos mēnešos.

SMILTSĒRKŠĶU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS.
Populārākie produkti, ko visbiežāk iegādājas gatavotus no smiltsērkšķiem, ir sula un eļļa. Gan sula, gan eļļa var kalpot gan kā pamats, gan kā piedeva dažādu ēdienu gatavošanā, vai arī skaistumkopšanas līdzekļu gatavošanā un uztura bagātināšanai. Sulu un eļļu koncentrātus nepieciešams lietot pavisam nedaudz, līdz ar to tas būs lielisks ieguldījums ne tikai gardu ēdienu gatavošanai, bet arī imunitātes uzlabošanā. Kā jaunums tirgū ir parādīušies saldēti sulu kubiņi, kurus var lietot pēc sirds patikas, turklāt, tie ir
viegli un ilgi uzglabājami. Cenas ir sākot no 3,50 eur par puslitra pudelīti ar sulu vai nepilniem pieciem eiro par saldētiem kubiņiem. Eļļa maksā nedaudz vairāk - 8 eiro par 250 ml pudeli, taču, tā kā tā nav izmantojama cepšanā, bet kā piedeva, cena nav tik augsta kā liekas sāotnēji. Iegādājoties smiltsērkšķu izstrādājumus vairumā, cena būs zemāka.

Jānis Balodis - Politiskais blogs
Visas tiesības saglabātas 2018
Izveidots ar Webnode
Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu