SALDĒTI GYOZU PELMEŅI LATVIJĀ.

2021-06-07

Viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē, tikai mazliet citādākās variācijās, ir pelmenis. Latvijas pelmeņi tiek gatavoti pēc receptes, kas šeit ienākusi no Krievijas un Lietuvas. Mūsu kaimiņos ir populāri pelmeņu radinieki no kartupeļu mīklas - cepelīni. 



Starp citu, cepelīnveidīgi pelmeņi ir populāri arī Zviedrijā, kur tie nonākuši no Vācijas. Sava variācija par pelmeņiem ir arī Italījas pusē, ko dēvē par ravioli. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.

Pasūti šeit - https://gyoza.guru/ 

LIELISKI PAGATAVOTAS GYOZAS.
Gyozas tiek pagatavotas ļoti vienmērīgi, galvenokārt dēļ to plānās mīklas kārtas. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Arī parasto pelmeņu pagatavošanai ir svarīgs mīklas biezums, jo pelmeņus, atšķirībā no pīrāgiem, ko cep cepeškrāsnī, cep uz pannas pāris minūtes, attiecīgi mīklai ir jābūt plānākai. Īpaši garšīgi ir tvaicēti pelmeņi, kas palīdz pildījumam palikt sulīgam. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Esat kādreiz mēģinājis grillēt pelmeni? Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika - uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.

VAI IESPĒJAMS PAŠIEM PAGATAVOT GYOZAS PELMEŅUS?
Pie mums veikalos gyozas visbiežāk ir atrodamas ar gaļas vai siera un sēņu pildījumu. Ja patīk apmeklēt Āzijas tematikas kafejnīcas un restorānus, tad noteikti gyozas ir iespējams iegādāties arī tur. Specializētajos Āzijas preču veikalos ir iespējams iegādāties arī Gyozu mīklu, lai šo gardumu varētu pagatavot arī mājās. Gyoza pelmeņi ir pieejami ar visdažādāko pildījumu - dārzeņiem, dažāda veida gaļām, zivīm, garnelēm, sēnēm un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Noteikti liela loma ir arī piedevās, kas tiek izmantotas pelmeņu pasniegšanai. Ketčups un majonēze šoreiz paliks ledusskapī. Ar šiem pelmeņiem ļoti labi garšos gan siltas, gan aukstas mērces, turklāt, tās var uzlabot, pievienotjot dažādas garšvielas un gatavojot, izmantot dažādas bāzes.

Jānis Balodis - Politiskais blogs
Visas tiesības saglabātas 2018
Izveidots ar Webnode
Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu