KUR PIRKT GYOZAS?

2021-06-14

Pelmeņi, gyozas, vareņiki, cepelīni, ravioli - visa pasaule zina šos ēdienus, bet nemaz neaizdomājas par to, ka pamatā tas ir viens un tas pats. Latvijā populāri ir gatavot un pirkt pelmeņus un vareņikus, kuru receptes izsenis ir aizgūtas no Krievijas un Lietuvas puses. Savukārt Lietuvā nacionāla ēdiena statusu ir ieguvis cepelīns, kas ir pelmeņa radinieks, gatavots no kartupeļu mīklas. 



Cepelīniem līdzīgi pelmeņu raidnieki ir populāri arī Zviedrijā, kur tie, savukārt, nonākuši vēsturiski no Vācijas. Virzoties tālāk uz rietumiem, nedrīkst nepieminēt ravioli, kas ir pelmeņa un pildīta makarona hibrīds, savukārt, teju otrā zemeslodes pusē, Āzijas valstis pelmeņus dēvē par vontoniem un gyozām. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.

Ienāc- https://gyoza.guru/es

KAS IR GYOZU GARŠAS NOSLĒPUMS?
Pelmeņu pagatavošanas veidi ir dažādi, kas ir pilnīgi saprotams, ja ņem vērā to, cik daudz un dažādu pelmeņu veidu pasaulē zinām. Autentiskas un bezgala garšīgas gyozas ir iespējams pagatavot tās tvaicējot. Gyozu mīkla ir nedaudz plānāka kā pelmeņiem, tādēļ tie lieliski izcepas vienmērīgi. Tvaicēti Gyoza pelmeņi ar dārzeņiem, garnelēm vai gaļu, būs lieliska maltīte jebkuros apstākļos. Gyozas var pagatavot praktiski jebkādā veidā - pat mikroviļņu krāsnī un uz grila!

VAI IESPĒJAMS PAŠIEM PAGATAVOT GYOZAS?
Gyoza pelmeņus kā masu produkciju var iegādāties visparastākajos pārtikas veikalos un tie, visbiežāk, ir pieejami ar vistas vai cūkgaļas pildījumu. Ja patīk apmeklēt Āzijas tematikas kafejnīcas un restorānus, tad noteikti gyozas ir iespējams iegādāties arī tur. Gyozas ir iespējams pagatavot arī pašam, pie tam, ir iespēja izvēlēties vai mīklas apvalciņus iegādāties jau gatavus vai taisīt pašiem. Gyozās var pildīt visu ko sirds vēlas - zivis, gaļu, tofu, sieru, jūras veltes utt. Noteikti liela loma ir arī piedevās, kas tiek izmantotas pelmeņu pasniegšanai. Visparastāko ketčupu vai majonēzi šoreiz atstāsim citām reizēm. Gyozas lieliski garšos gan ar siltām, gan aukstām mērcēm kas gatavotas uz krējuma, sojas mērces, tās pašas majonēzes ar dažādām garšvielām un piedevām, bāzes.

Jānis Balodis - Politiskais blogs
Visas tiesības saglabātas 2018
Izveidots ar Webnode
Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu